pšenka

 Soutěž o tričko Pšenka od 1.7.2015 do rozdání zásob

tričko pšenkaPšenka … je hitem letošního léta

Pro ty co mají rádi naši Pšenku a ještě k tomu rádi soutěží, tak pro ty máme připravených 100 triček, které budeme rozdávat. Princip je jednoduchý: navštivte svoji oblíbenou hospodu nebo restauraci, kde se čepuje naše Pšenka, vypijte 10 velkých piv a dostanete tričko. Jak to funguje? Jednoduše.
1. ze seznamu níže si vyberte svoji oblíbenou hospůdku, kde dostanete kartičku
2. kartička platí pouze a jenom v té hospodě, která je na ni označena
3. vypijte 10 velkých Pšenek
4. po vyplnění všech 10-ti políček dostanete tričko

Počet triček a velikostí je omezen a soutěž platí do rozdání zásob. Tady platí „Kdo rychleji pije, ten tričko dostane.“Akce se nevztahuje na piva ze šesté pípy v našem pivovarském hostinci.

Hospody, hostince, hostince a restaurace kde můžete soutěžit

Další místa budeme postupně přidávat.

Co nevíte o pšeničném pivu … a co víte, tak si zopakujete

Pšeničná piva mají v našich krajích dlouhou historii a dá se říci, že jistou dobu, bylo pšeničné pivo stejně obvyklé jako pivo vařené čistě z ječného sladu. Určitou dobu se dokonce vařila piva čistě pšeničná a čistě ječná. Piva vzniklá ze směsi sladů se začala vařit až později a předpokládá se, že to byl důsledek „smíšeného“ výsevu na polích. Piva pšeničná byla i v Čechách v 15.-17. století dokonce převažující. Pravděpodobně proto, že pro pšeničná piva se převážně používalo svrchní kvašení, jež probíhá při vyšších teplotách, které vládnou po větší část roku. Důvodem jejich ústupu byla pravděpodobně vyšší cena pšenice.

Všeobecná charakteristika

Pšeničné pivo je takové, při jehož výrobě byla nejméně jedna třetina z celkového extraktu dodána pomocí pšenice či pšeničného sladu. Barva světlá až slámová, vysoká nasycenost a bohatá pěna. Vůně je také velmi odlišná od toho, co je považováno za standard. Jsou v ní cítit kvasnice, mírná kyselost a mnoho rozličných ovocných vůní, hlavně banán a hřebíček. Chuť pšeničných piv bývá dle regionu původu značně rozdílná a kolísá od nakyslé až po trpkou, nasládlou a ovocnou. Vždy se však konzumentovi dostává zajímavé harmonie chuti, jež je dána právě obsahem pšenice a druhem použitých kvasnic a typu kvašení. Převážně se prodává nefiltrované.

Pivovarské kvasnice

Pšeničné pivo je nejbohatší ze všech piv co do obsahu kvasnic.  Obsahují dvacetkrát více vitaminů B1 a B2 než játra, dále obsahují všechny esenciální aminokyseliny ve vyváženém poměru, minerály a stopové prvky. Jsou významným přírodním zdrojem celého spektra biologicky aktivních látek a všech vitamínů řady B. Těmito vlastnostmi se stávají vysoce vyváženou potravou. Jenom nesmíme při konzumaci zapomínat na obsah alkoholu v pivě obsaženém a pít se zdravou mírou. (zdroj www.pivovary.info.cz)

Ozdobte se s Pšenkou

pšenka tapeta1

pšenka tapeta

Tapeta 1 ke stažení zde.                                Tapeta 2 ke stažení zde.