Experiment #

#11 IPA/AIPA

EPM 14° • 5,4 % alc. • 65 IBU

KARKULKA (jak ji pracovně říkáme) je odobou experimentů 4 a 5 – Red Rye IPA 14°. Jen barva je trochu světlejší a chmelení jemnější. Opět si vychutnejte vůni a chuť lesního ovoce v borovém lese. Pokud jste měli možnost ochutnat, srovnejte sami a podělte se s námi o preference a postřehy k těmto třem experimentům na našem FB, tweetujte, pište, volejte, textujte nebo nám řekněte osobně v pivovaře. Už dnes se těšíme na scale-up. Těšte se s námi.

#10 Stout/Dry Stout

EPM 11° • 4,5 % alc. • 30 IBU

Tento experiment je příkladem lehčího stoutu, který si zachovává výraznou praženost, černou barvu a hořkost jak z jemného australského chmele Ella, tak i z praženého ječmene. Jeho tělo je méně hutné a ani obsah alkoholu neodradí od konzumace ve větším množství. V chuti dominuje praženost a kramalové tóny jsou jen v pozadí. Hodí se jak pro samotné pití, tak ke kávovým a čokoládovým dezertům, sušenkám, ale lze ho doporučit i k uzeným sýrům a masu.

#9 ESB (English Pale Ale)

EPM 12° • 4 % alc. • 33 IBU

Pivo ESB (Extra Special Bitter) je svrchně kvašený Ale anglického typu, při kterém jsme použili jemné anglické chmely a anglické pivní kvasnice. Barva je polotmavá jantarová a sílou a hořkostí je pivo srovnatelné s ležáky. V chuti a ve vůni v něm naleznete oříškové až sušenkové tóny, mírně ovocná chuť připomíná hruškový koláč nebo hrušková povidla, na pozadí se pak projevují jemné čoládovokaramelové tóny. Pivo je možné vychutnat samostatně při celovečerním popíjení, ale zároveň se hodí pro zapíjení slaných pokrmů.

Stránky: 1 2 3 4