Experiment #

#4 AIPA

EPM 14,5° • 5,4 % alc. • 65 IBU

Rubínově červené pivo, kterému pracovně říkáme “Karkulka” je svrchně kvašený speciál typu Red Rye IPA. Má plné tělo, nižší stupeň prokvašení, velmi výraznou, ale příjemnou hořkost. Komplex amerických chmelů tomuto experimentu propůjčuje zemitě pryskyřičnou až citrusově ovocnou vůni i chuť.Připravte se na hořkou tečku na závěr. Sediment na dně láhve je přirozenou součástí tohoto produktu. Pivo doporučujeme ke stejkům, burgerům a obecně všem červeným masům.

#3 Milk stout

EPM 17,8° • 6,4 % alc. • 29 IBU

Trojka je stout, který jsem už dlouho chtěl uvařit. Jde o styl Sweet Stout, kde je použítý přídavek mléčného cukru – laktózy. Laktózu neumí pivovarské kvasnice prokvasit, proto v pivu beze změny zůstává a hraje kontra k hořkosti a kyselosti použitých sladů. Pivo je jako tekutá mléčná čokoláda, ale mnohem víc osvěžující. Ve vůni sladká čokoláda, v chuti krásně vyvážena hořko-sladko-kyselá chuť. Pivo si vychutnejte samotné nebo se zákuskem.

#2 Belgian Ale

EPM 15,3° • 6,1 % alc. • 35 IBU

Stejná mladina jako u Experimentu #1, ale tentokrát jsme použili kvasnice pro belgický tripel. Pivo není tolik prokvašené, je kulatější v chuti. Určitě zajímavé je srovnaní mezi #1 a #2.

#1 Saison

EPM 15,3° • 6,1 % alc. • 35 IBU

Náši novou řadu značky EXPERIMENT otevírá pivo stylu Saison. Uvařili jsme 100 l stejné mladiny a vyzkoušeli jsme tři různé druhy kvasnic. Tento vzorek je s originálními kvasnicemi pro daný styl. Přestože jde o hodně prokvašené pivo, je pěkně plné po napití a pak osvěžující, suché v dozvuku. Chmelová hořkost ladí s peprnou chutí, kterou přinášejí kvasnice.

 

Stránky: 1 2 3 4